Food Inspiration Days

by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Tarte Tatin van witloof met Secreto nr 7

Hartverwarmend winters

Ingrediënten

Tarte Tatin culinair recept Grosemans

2 Personen

Klaar in 45"

Bereidingswijze

Neem 6 blaadjes van het witloof om rauw te gebruiken bij de afwerking en leg ze even opzij.

Braiseer 10 stronkjes witloof in boter.

Kruid deze af met peper en zout, muskaatnoot en de fijne suiker.

Snij de gestoofde witloof overlangs en bruin nog even de platte zijde in de hete pan met een klontje boter.

Laat even afkoelen.

Opbouw van de tarte tatin:

Smeer je bakvorm rijkelijk in met boter.

Leg hierop 2 takjes tijm en bestrooi de bodem met gerispte tijm en de rietsuiker. Beleg vervolgens de bodem met de witloof en kruid af met peper en zout.

Zorg ervoor dat de platte zijdes naar beneden liggen en dat ze goed aan elkaar aansluiten.

Bedek het geheel met een dubbele laag bladerdeeg en druk goed aan.

Doreer beide lagen bladerdeeg met eigeel.

Prik voldoende gaatjes in het deeg en bak af in een voorverwarmde oven op 185° voor 25 minuten.

Laat het geheel volledig afkoelen.

Om je witlooftatin uit de bakvorm te krijgen zet je deze enkele seconden op een inductieplaat. De onderste laag suiker zal smelten en loskomen zonder dat het geheel uit elkaar valt.

Keer de vorm om op een groot bord.

Werk het gerecht af met de Secreto nr 7, de rauwe fijn gesneden witloof partjes, wat verse tijm, notenmengeling en de balsamico-vijg-dadel siroop.

PRODUCT-TIP: Secreto nr 7 is een heerlijke smeuïge paté verkrijgbaar bij De Laet & Van Haver of eveneens verkrijgbaar bij Rok 4 in Tongeren

CULI-TIP: Crema balsamico dadel & vijgen van Wajos online verkrijgbaar of bij traiteur Saveur in Maastricht.

WIJN-TIP: Malvasia dolce Castel Vento uit de Emilia Romana streek laat zich goed combineren met een tarte tatin. Is niet overdreven zoet en heeft een fijne toets van abrikoos. O.a. Verkrijgbaar bij proefwinkel Ware Wijn www.warewijn.be

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mijn Favoriete Recepten

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.