Food Inspiration Days

by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Varkenswangetjes Stroganoff

Voor als het echt, echt koud is!

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 1u30"

Bereidingswijze

Bak de varkenswangetjes aan in olijfolie tot deze mooi bruin gekleurd zijn.

Schil de ui en snij zowel de ui als de paprika’s in gelijke stukjes.

Snij de champignons en de augurken in fijne schijfjes.

Pers de knoflook nu bij de varkenswangetjes.

Schik hierop alle gesneden groenten, behalve de augurken.

Laat dit geheel mooi meestoven en voeg daarna de paprikapoeder, tomatenpuree en groentebouillon toe.

(Voor de liefhebbers kan je er een scheut wodka bij doen.)

Laat dit alles zachtjes pruttelen tot de wangetjes mooi gaar zijn (+/- 1u)

Voor het serveren voeg je de fijngesneden augurken en versnipperde ajuinpijp toe.

Héérlijk bij een fris slaatje, handgesneden frietjes en zelfgemaakte mayonaise.

WIJN-TIP: Morellino di Scansano Fattoria le Pupille. Sappige wijn met een intens bouquet van rijp fruit.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mijn Favoriete Recepten

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.