Varkenswangetjes Stroganoff
Ingrediënten
- 1kg varkenswangetjes
- 4 el olijfolie
- 2 rode paprika's
- 2 groene paprika's
- 1 dikke ajuin
- 2 stengels ajuinpijp
- 250 gr Parijse champignons
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 liter rundsbouillon
- 3 grote zoete augurken
- 3 tenen knoflook
- peper en zout
- een scheutje wodka (optie)
4 Personen
Klaar in 1u30"
Bereidingswijze
Bak de varkenswangetjes aan in olijfolie tot deze mooi bruin gekleurd zijn.
Schil de ui en snij zowel de ui als de paprika’s in gelijke stukjes.
Snij de champignons en de augurken in fijne schijfjes.
Pers de knoflook nu bij de varkenswangetjes.
Schik hierop alle gesneden groenten, behalve de augurken.
Laat dit geheel mooi meestoven en voeg daarna de paprikapoeder, tomatenpuree en groentebouillon toe.
(Voor de liefhebbers kan je er een scheut wodka bij doen.)
Laat dit alles zachtjes pruttelen tot de wangetjes mooi gaar zijn (+/- 1u)
Voor het serveren voeg je de fijngesneden augurken en versnipperde ajuinpijp toe.
Héérlijk bij een fris slaatje, handgesneden frietjes en zelfgemaakte mayonaise.
WIJN-TIP: Morellino di Scansano Fattoria le Pupille. Sappige wijn met een intens bouquet van rijp fruit.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans