by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Warme camembert • truffelhoning • radijsscheuten

Ultiem herfstgevoel

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 20"

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal de camembert uit de verpakking. (ik gebruik hiervoor Camembert Président 250gr)

Snij deze in twee en leg de twee helften terug in de met bakpapier beklede doosjes, met de korstkant naar beneden.

Laat de kaas ongeveer 10 minuutjes in de over smeuïg worden . Zodra de kaas een beetje borrelt is hij klaar.

Kook ondertussen de boontjes beetgaar.

Plet de gezouten notenmix tot een crumble.

Snij het zuurdesembrood in grove stukken en rooster dit krokant in de oven of broodrooster.

Neem de Camembert uit de oven.

Beleg met de notenmix, de in de lengte gescheurde boontjes, de radijscheutjes en werk rijkelijk af met  truffelhoning.

Serveer het zuurdesembrood erbij om te dippen.

Als optie kan je de Camembert nog afwerken met enkele paarse eetbare bloemetjes.

Het zal meteen smaken !

WIJN-TIP: Bestheim Gewurztraminer classic 2019. Heerlijke aroma’s van rijp geel fruit en bloemen. Prima combi bij warme Camembert.

CULI-TIP: truffelhoning van Tartivo, de perfecte match met kaas.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.