Warme camembert • truffelhoning • radijsscheuten
Ingrediënten
- 2 stuks camembert (250gr stuk)
- 4 el truffelhoning
- 12 sperzieboontjes
- 4 toefjes radijsscheutjes
- 2 el gezouten notenmix
- bakpapier
- paarse eetbare bloemetjes
4 Personen
Klaar in 20"
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de camembert uit de verpakking. (ik gebruik hiervoor Camembert Président 250gr)
Snij deze in twee en leg de twee helften terug in de met bakpapier beklede doosjes, met de korstkant naar beneden.
Laat de kaas ongeveer 10 minuutjes in de over smeuïg worden . Zodra de kaas een beetje borrelt is hij klaar.
Kook ondertussen de boontjes beetgaar.
Plet de gezouten notenmix tot een crumble.
Snij het zuurdesembrood in grove stukken en rooster dit krokant in de oven of broodrooster.
Neem de Camembert uit de oven.
Beleg met de notenmix, de in de lengte gescheurde boontjes, de radijscheutjes en werk rijkelijk af met truffelhoning.
Serveer het zuurdesembrood erbij om te dippen.
Als optie kan je de Camembert nog afwerken met enkele paarse eetbare bloemetjes.
Het zal meteen smaken !
WIJN-TIP: Bestheim Gewurztraminer classic 2019. Heerlijke aroma’s van rijp geel fruit en bloemen. Prima combi bij warme Camembert.
CULI-TIP: truffelhoning van Tartivo, de perfecte match met kaas.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans