Authentieke carbonara • Guanciale
Ingrediënten
- 400 gr Guanciale
- 80 gr Grana Padano
- 80 gr Pecorino
- 500 gr spaghetti
- 6 eierdooiers
- 10 bieslooksprietjes
- zwarte peper

4 Personen
Klaar in 30"
Bereidingswijze
Doe de pasta in ruim kokend water en kook deze al dente.
Versnij de Guanciale in fijne reepjes en bak deze op een laag vuur in een pan.
Deze pan moet groot genoeg zijn om er later de pasta bij te kunnen doen.
Rasp de beide kazen.
Klop de eieren met de geraspte kaas los in een kom.
Giet de pasta af en hou nog wat kookvocht over om daarna bij de pasta te doen.
Doe de pasta in de pan met de Guanciale.
Meng tot alle pasta een glanzend laagje vet heeft opgenomen en verwijder het overige vet.
Doe daarna het kaas- eimengsel bij de pasta en vermeng goed.
Voor de smeuïgheid voeg nog wat van het kookvocht toe aan de pasta.
Werk af met wat fijngesnipperde bieslook, de gekneuzde zwarte peper en dien meteen op.
CULI-TIP: Guanciale is Italiaans spek gemaakt van varkenswang
WIJN-TIP: Viré-Clessé, Domaine du Mont Epin. Is een stevige Franse Chardonnay die rijk is aan smaak met toetsen van peer, groene appel, limoen. Is ook een beetje romig. Past bij varkensvlees, pasta, charcuterie en vegetarische gerechten.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans