Frisse meloensalade • Kumquatlikeur
Ingrediënten
- 2 Cavaillon meloenen
- 1 doosje blueberries
- 2 rabarberstelen (frambozenrood)
- kweepeer-mandarijnen confituur
- citroenverbenablaadjes
- goudsbloemblaadjes
- salvia-cherries bloemetjes
- 2cl Kumquatlikeur
4 Personen
Klaar in 20"
Bereidingswijze
Maak bolletjes uit de meloen met een Parisiennelepel.
Was de blueberries en voeg deze bij de meloenbolletjes.
Voeg een lepeltje kwepeer-mandarijn confituur toe en meng dit door het fruit.
Overgiet het geheel met kumquatlikeur en laat een half uurtje marineren. (buiten de koelkast, op een frisse plaats)
Maak vlak voor de afwerking rabarberslices. (gebruik hiervoor een dunschiller)
Verdeel de meloensalade over 4 kommetjes en leg hierop enkele rabarberslices.
Voeg bontgekleurde eetbare bloemetjes toe.
(Ik opteer voor goudsbloemblaadjes, salvia-cherries bloemetjes. Deze hebben een neutrale smaak maar geven mooi kleur aan het gerecht.)
Tevens voeg ik wat citroenverbenablaadjes aan het gerecht toe. Deze geven zo’n leuke smaak aan dit verfrissend dessertje.
PRODUCT-TIP: Eetbare bloemetjes kan je gemakkelijk zelf kweken en geven je gerechten net dat tikkeltje meer. Je hoef echt geen grote tuin te hebben. In een bloempot kunnen ze ook goed gedijen. Regelmatig water geven is dan wel de boodschap. Einde maart kan je ze al beginnen zaaien in een kleine serre of op de venstertablet. Zo leuk om de jonge plantjes te zien groeien. Vanaf 15 mei mogen ze in volle grond geplant of in terraspotten. Ze gedijen het beste in de zon en je hebt er de ganse zomer pluk- en eetplezier van.
PRODUCT-TIP 2: Kweepeer-mandarijn confituur. Op internet vind je recepten om deze heerlijke confituur zelf te maken. Als je enkel kweepeergelei in de handel vindt, dan kan je ook wat sap van mandarijntjes toevoegen. Karine, een vriendin van ons maakt deze heerlijke confituur al jaren van de kweeperen uit haar tuin. Zij is overigens ook gids in Tongeren en omstreken. Je kan haar volgen op Instagram: touristguidelimburg_karine
CULI-TIP: Kumquat likeur – de traditionele likeur van Corfu
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans