Gemarineerde venkel • Zalm • Radijs
Ingrediënten
- 300 gr verse Noorse rauwe zalm
- 1 á 2 venkels
- 1 citroen
- 12 radijsjes
- 1 rode paprika
- enkele venkelplukjes
- 8 sprietjes bieslook
- een handvol Japanse peterselie
Voor de dressing
- 4 el azijn perzik-abrikoos (Oil & Vinegar)
- 4 El olijfolie
- 2 mandarijnen
- peper en zout

4 Personen
Klaar in 20"
Bereidingswijze
De dressing:
Pers de 2 mandarijnen.
Voeg de olijfolie en de perzik-abrikoos azijn toe aan het sap.
Kruid af naar smaak met peper en zout.
Voor de venkelsalade:
Was de venkel en snijd deze op de mandoline in flinterdunne plakjes.
Leg de plakjes in een grote kom en pers er een halve citroen over uit en kruid af met wat peper en zout.
Overgiet daarna de venkel met de dressing en verdeel de zalmslices over de venkel.
Dek af met huishoudfolie en laat +/- 15 min. marineren in de koelkast.
Snijd vervolgens de paprika in brunoise.
Maak van de radijsjes flinterdunne schijfjes op een mandoline.
Neem de venkel uit de koeling en schik hierover de radijsjes en bestrooi met de kleine blokjes paprika.
Werk af met wat fijngesnipperde bieslook, venkeltakjes en Japanse peterselie.
Dit gerecht is heel leuk als sharing-dish
CULI-TIP: perzik-abrikoos azijn (Oil & Vinegar)
WIJN-TIP: Blanc de Noir van Domaine Migot. Elegante biologische mousserende wijn van Gamay met tonen van rode bessen en appelschilletjes. O.a. Verkrijgbaar bij proefwinkel Ware Wijn in Genoelselderen.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans