Food Inspiration Days

by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Gemarineerde venkel • Zalm • Radijs

Een zee van smaken

Ingrediënten

Voor de dressing

4 Personen

Klaar in 20"

Bereidingswijze

De dressing:

Pers de 2 mandarijnen.

Voeg de olijfolie en de perzik-abrikoos azijn toe aan het sap.

Kruid af naar smaak met peper en zout.

Voor de venkelsalade:

Was de venkel en snijd deze op de mandoline in flinterdunne plakjes.

Leg de plakjes in een grote kom en pers er een halve citroen over uit en kruid af met wat peper en zout.

Overgiet daarna de venkel met de dressing en verdeel de zalmslices over de venkel.

Dek af met huishoudfolie en laat +/- 15 min. marineren in de koelkast.

Snijd vervolgens de paprika in brunoise.

Maak van de radijsjes flinterdunne schijfjes op een mandoline.

Neem de venkel uit de koeling en schik hierover de radijsjes en bestrooi met de kleine blokjes paprika.

Werk af met wat fijngesnipperde bieslook, venkeltakjes en Japanse peterselie.

Dit gerecht is heel leuk als sharing-dish

CULI-TIP: perzik-abrikoos azijn (Oil & Vinegar)

WIJN-TIP: Blanc de Noir van Domaine Migot. Elegante biologische mousserende wijn van Gamay met tonen van rode bessen en appelschilletjes. O.a. Verkrijgbaar bij proefwinkel Ware Wijn in Genoelselderen.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mijn Favoriete Recepten

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.