Hollandse nieuwe • gemarineerde zomergroenten
Ingrediënten
- 4 maatjes
- 1 komkommer
- 1/2 zoete paprika
- 1/2 ajuin
- 4 pijpajuintjes
- 2el balsamico bianco (Mussini)
- snuifje witte peper & zout
- alium- of bieslookbloempjes
4 Personen
Klaar in 20"
Bereidingswijze
Snij de komkommer met de mandoline in lange repen en leg hem dakpansgewijs op een schotel. Overgiet met balsamico bianco en kruid af met peper en zout. Laat dit even in de koelkast marineren.
Versnijd ondertussen de ui en de zoete paprika in brunoise.
Doe elk maatje in 4 gelijke delen.
Snij de ajuinpijpjes in de lengte door.
Beleg de komkommer met de maatjes, brunoise van ui en zoete paprika.
Decoreer met de ajuinpijpen en werk af met alium- of bieslookbloemetjes voor de extra smaaksensatie.
PRODUCT-TIP: De beste hollandse maatjes zijn mooi vet, glanzend en kleven niet. Zeer lekkere maatjes te koop op de markt in Maastricht. Daar vind je een kraampje waar twee dames de ultra kwalitatieve maatjes ter plaatse kuisen.
CULI-TIP: Een mooie frisse witte aceto balsamico is n°12 van het huis Mussini
WIJNTIP: Champagne Lacourte-Guillemart Réservé Brut Premier cru
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans