by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Hollandse nieuwe • gemarineerde zomergroenten

Apérotime - Sharing dish

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 20"

Bereidingswijze

Snij de komkommer met de mandoline in lange repen en leg hem dakpansgewijs op een schotel. Overgiet met balsamico bianco en kruid af met peper en zout. Laat dit even in de koelkast marineren.

Versnijd ondertussen de ui en de zoete paprika in brunoise.

Doe elk maatje in 4 gelijke delen.

Snij de ajuinpijpjes in de lengte door.

Beleg de komkommer met de maatjes, brunoise van ui en zoete paprika.

Decoreer met de ajuinpijpen en werk af met alium- of bieslookbloemetjes voor de extra smaaksensatie.

PRODUCT-TIP: De beste hollandse maatjes zijn mooi vet, glanzend en kleven niet. Zeer lekkere maatjes te koop op de markt in Maastricht. Daar vind je een kraampje waar twee dames de ultra kwalitatieve maatjes ter plaatse kuisen.

WIJNTIP: Champagne Lacourte-Guillemart Réservé Brut Premier cru

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.