Food Inspiration Days

by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Mimosa van ei • jambon Noir de Bigorre

De sharing dish waarmee je scoort!

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 30"

Bereidingswijze

Kook de eitjes gedurende 10 minuten.

Spoel de eitjes onder koud water om ze gemakkelijk te kunnen pellen.

Pel de eieren.

Scheidt het geel van het eiwit. Prak de dooier zeer fijn en meng deze met de mayonaise en room.

Kruid af met peper en zout. Doe de eigeelcrème in een spuitzak.

Prak eveneens het eiwit zeer fijn en zet opzij.

Maak een mix van de crumble van spek, de bickyuitjes en de zwarte sesam.

Voor de presentatie:

Doe in een glaasje een lepel van de crumble mix.

Leg er een laagje eiwit op. Spuit hierop een laagje eigeelcrème, en herhaal dit nog 1 maal tot je 5 mooie laagjes hebt.

Werk af met de resterende mix van crumble, de rode shiso en de rode melde.

Neem een mooie schotel en schik hierop de jambon Noir de Bigorre.

En dan samen smullen.

CULI-TIP: jambon Noir de Bigorre is gedroogde ham van een raszuiver Gasconne-varken.

WIJN-TIP: Banuyls “R” Rimage 2021 Les Clos de Paulilles. Deze Banuyls is een zoete rode wijn gemaakt uit 100% Grenache Noir. De wijn heeft een buitengewoon heerlijk aroma van zoete zwarte kers, cassis, moerbei en bosbes. Hij heeft een ongelooflijk lange afdronk en is dan ook de ideale partner bij gedroogde ham maar ook bij chocoladegerechten.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mijn Favoriete Recepten

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.