by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Pasta Farfalle • Ansjovis

Even genieten van de mediterraanse zon

Ingrediënten

Pasta Farfaille

4 Personen

Klaar in 40"

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°.

Was de kerstomaatjes en doe ze in een ovenschaal.

Strooi er wat La Spezia, Chimi Churi, de knoflook en suiker bij en overgiet rijkelijk met olijfolie.

Zet de schotel gedurende 25 min. in de oven op 180°.

Breng ondertussen water aan de kook voor de pasta.

Snijd de gewassen courgette in partjes en stoof ze aan in olijfolie tot de courgette beetgaar is.

Kook de pasta ‘ al dente’.

Voeg daarna de artisjokken en de kappertjes toe. Meng tenslotte de gekookte paste eronder.

Om het gerecht te serveren nemen we best een diep bord en leg hierin de jonge gewassen bladspinazie.

Dresseer hierop de pasta en lepel over het geheel de warme ovengegaarde tomaatjes.

Werk af met enkele ansjovissen naar eigen smaak.

Dit gerecht kan warm of koud geserveerd worden.

PRODUCT-TIP: La Spezia kruiden en Chimi Churi kruiden van Verstegen zijn o.a. verkrijgbaar bij Horeca Van Zon

CULI-TIP: ansjovis ‘ Codesa’ uit Cantabrië (Spanje)

WIJN-TIP: Martin Codax Burgans Albarina Rias Baixas 2021 – Heerlijk geurende, frisse en fruitige wijn uit Galicië of Acústic Negre 2019 van Acustic Celler uit Catalonië – Mooie volle strakke rode wijn. Heeft een verfijnde houttoets en proeft naar zwart fruit.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.