Pasta Farfalle • Ansjovis
Ingrediënten
- 400 gr farfalle
- 200 gr bladspinazie
- 1 blikje artisjok
- 1 courgette
- 400 gr gele en rode kerstomaatjes
- 2 á 3 doosjes ansjovis 'Codesa'
- 8 el olijfolie
- 2 el kappertjes
- La Spezia kruiden Verstegen
- Chimi Churi kruiden Verstegen
- 1 el knoflookgranulaat of 2 tenen versgeperste knoflook
- 1 el suiker
- peper en zout
4 Personen
Klaar in 40"
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°.
Was de kerstomaatjes en doe ze in een ovenschaal.
Strooi er wat La Spezia, Chimi Churi, de knoflook en suiker bij en overgiet rijkelijk met olijfolie.
Zet de schotel gedurende 25 min. in de oven op 180°.
Breng ondertussen water aan de kook voor de pasta.
Snijd de gewassen courgette in partjes en stoof ze aan in olijfolie tot de courgette beetgaar is.
Kook de pasta ‘ al dente’.
Voeg daarna de artisjokken en de kappertjes toe. Meng tenslotte de gekookte paste eronder.
Om het gerecht te serveren nemen we best een diep bord en leg hierin de jonge gewassen bladspinazie.
Dresseer hierop de pasta en lepel over het geheel de warme ovengegaarde tomaatjes.
Werk af met enkele ansjovissen naar eigen smaak.
Dit gerecht kan warm of koud geserveerd worden.
PRODUCT-TIP: La Spezia kruiden en Chimi Churi kruiden van Verstegen zijn o.a. verkrijgbaar bij Horeca Van Zon
CULI-TIP: ansjovis ‘ Codesa’ uit Cantabrië (Spanje)
WIJN-TIP: Martin Codax Burgans Albarina Rias Baixas 2021 – Heerlijk geurende, frisse en fruitige wijn uit Galicië of Acústic Negre 2019 van Acustic Celler uit Catalonië – Mooie volle strakke rode wijn. Heeft een verfijnde houttoets en proeft naar zwart fruit.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans