by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Springrolls met zalm en edamameboontjes

Exciting taste

Ingrediënten

4 Personen

Klaar in 20"

Bereidingswijze

Snijd de zalm in dunne reepjes.

Was de komkommer en de worteltjes en versnijd deze in dunne juliennestaafjes.

Snijd de lente ui in fijne ringetjes.

Bereid de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking.

Kook de edamame boontjes beetgaar.
(Je kan ze ook even stomen. Zo behouden ze nog meer hun vitaminen.)

Meng intussen een kleine theelepel wasabipasta onder de sojasaus.

Neem hiervoor een klein kommetje.
(Gebruik de wasabipasta met mate want dit kruid is erg pittig)

Leg een rijstvelletje heel even in lauw water en laat zacht worden.

Leg het velletje op een groot bord.

Vul met zalm, noedels, komkommer, wortel en lenteui.

Schik dit net onder het midden van het rijstvel.

Vouw de zijkanten nu naar binnen over de vulling heen.

Vouw vervolgens het onderste lapje over de vulling.

Rol de springroll verder op en blijf hem stevig aandrukken.

Herhaal deze werkwijze voor elk rijstvelletje.

Serveer 2 springrolletjes in een kommetje.

Voeg er de wasabi-sojadressing bij en werk af met furikakifruiden, shiso blaadjes, edamame boontjes en wat witte sesamzaadjes.

PRODUCT-TIP: edamame boontjes zijn eigenlijk jonge groene sojabonen.

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.