Springrolls met zalm en edamameboontjes
Ingrediënten
- 8 grote rijstvellen
- 250gr zalm
- 1 komkommer
- 250gr glasnoedels
- 1 zakje edamame boontjes
- 4 el sojasaus
- 1 kleine tl wasabipasta
- 2 tl furikakikruiden
- 1 klein bakje Shiso cress
- 1 lente ui
- 2 worteltjes
- 2 el witte sesamzaadjes
4 Personen
Klaar in 20"
Bereidingswijze
Snijd de zalm in dunne reepjes.
Was de komkommer en de worteltjes en versnijd deze in dunne juliennestaafjes.
Snijd de lente ui in fijne ringetjes.
Bereid de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking.
Kook de edamame boontjes beetgaar.
(Je kan ze ook even stomen. Zo behouden ze nog meer hun vitaminen.)
Meng intussen een kleine theelepel wasabipasta onder de sojasaus.
Neem hiervoor een klein kommetje.
(Gebruik de wasabipasta met mate want dit kruid is erg pittig)
Leg een rijstvelletje heel even in lauw water en laat zacht worden.
Leg het velletje op een groot bord.
Vul met zalm, noedels, komkommer, wortel en lenteui.
Schik dit net onder het midden van het rijstvel.
Vouw de zijkanten nu naar binnen over de vulling heen.
Vouw vervolgens het onderste lapje over de vulling.
Rol de springroll verder op en blijf hem stevig aandrukken.
Herhaal deze werkwijze voor elk rijstvelletje.
Serveer 2 springrolletjes in een kommetje.
Voeg er de wasabi-sojadressing bij en werk af met furikakifruiden, shiso blaadjes, edamame boontjes en wat witte sesamzaadjes.
PRODUCT-TIP: edamame boontjes zijn eigenlijk jonge groene sojabonen.
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans