by Johan Grosemans

Search
Close this search box.

Tarte tatin van echalotte • rode ui • zoete pepers • tijm • Mangalica ham

Een heerlijk smaakbommetje

Ingrediënten

4 á 6 Personen

Klaar in 60"

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°.

Pel de echalottes en snij deze door in de lengte.

Pel de rode ui en versnij deze in 6 partjes.

Ontdoe de rode peper van de zaadlijsten en snij ook deze eveneens in de lengte door.

Neem een taartvorm, leg vervolgens hierin een vel bakpapier.

Leg hierop de tijmtakjes.

Bestrooi nu rijkelijk met suiker.

Leg vervolgens de echalottes, de rode uien en de zoete pepers met de gesneden kant naar beneden, afwisselend in het rond naast elkaar op het bakpapier.

Strooi hierover nog wat suiker en bedek het geheel met het bladerdeegvel.

Zorg wel dat alles goed onder het vel zit en snij de resten die teveel zijn weg.

Druk het geheel goed aan en prik enkele gaatjes in het deeg.

Zet het geheel +/- 35 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin en luchtig is.

Haal de tarte tatin uit de oven en laat deze nog 5 minuutjes rusten in zijn vorm.

Neem een groot bord en leg dit op de taart en keer om.

Gebruik hiervoor ovenwanten want de taartvorm is nog steeds zeer warm.

De tarte tatin zal op het bord loskomen.

Verwijder nu ook het bakpapier.

Deze tarte tatin kan zowel warm als koud opgediend worden.

Als vegetarisch gerecht of als bijgerecht bij wat fijn gesneden Mangalica ham of andere fijne vleeswaren.

CULI-TIP 1: Monte Nevada Mangalica ham. Deze heerlijke ham kan je o.a. vinden bij Rok4 Tongeren of bij de betere keurslagers.

CULI-TIP 2: crema balsamico dadel & vijgen van Wajos online verkrijgbaar of bij traiteur Saveur in Maastricht  

Recept afdrukken

Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans

“Nothing brings people together like good food”

Hou je van kokkerellen? Ben je ook een hobbykok en nodig je graag vrienden uit voor een gezellig en culinair etentje, maar ontbreekt het je soms nog aan inspiratie?

Dan kan deze foodblog jou wellicht inspireren.

Mis nooit een recept!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept rechtstreeks in je inbox.