Zuurdesemtoast • Rosbief • Zomertruffel • Rookolie ‘La Barca’
Ingrediënten
- 4 dikke sneden zuurdesemtoast
- 16 latjes dungesneden rosbief
- 2 handen vol jonge bladspinazie
- enkele blaadjes mosterdsla
- 8 el mayonaise
- 6 tl truffelsalsa
- 1 zomertruffel
- rookolie Finca 'La Barca'
- Zwarte peper
4 Personen
Klaar in 25"
Bereidingswijze
Meng de truffelsalsa onder de mayonaise en doe deze in een kleine spuitzak.
Was de jonge bladspinazie.
Zet de sneden zuurdesembrood in de oven op voorverwarmen tot 180°.
Zodra de oven de temperatuur bereikt mogen de getoaste sneden uit de oven.
Besmeer de toast rijkelijk met de truffelmayonaise.
Leg hierop de jonge spinazie en dresseer de rosbief erbovenop.
Kruid af met een goede draai van de pepermolen.
Als je hierover nog wat zomertruffel schaaft, krijgt de toast een extra luxueus accent.
Werk af met wat mosterdsla.
Je kan hier en daar nog een klein toefje truffelmayonaise spuiten en een scheutje rookolie toevoegen voor een extra sensationele smaakbeleving.
PRODUCT-TIP: Zomertruffel en truffelsalsa van Tartivo. Heerlijke producten uit Umbrië.
CULI-TIP: Rookolie Finca ‘La Barca’. De rokerige nuances in deze heerlijke Arbequina olijfolie geven je een nieuwe dimensie aan smaak en aroma.
WIJN-TIP: Pinot Noir 2018 van Domein Aldeneyck. Deze robijnrode wijn proeft naar zwarte vruchten, kers, wilde braam en heeft een mooie lange afdronk. Deze wijn wordt door wijnjournalisten vaak lyrisch omschreven. Een paar jaren geleden zei de beroemde wijnschrijver Oz Clarke op de London Wine Fair toen hij deze wijn proefde: “A lot of structure, fruit, perfectly ballanced, this is a discovery!”
Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten en gebruik #johangrosemans of tag @johangrosemans